Gondolataim

Elsődleges célom, hogy mindazok a nők és férfiak, gyermekek és családjaik, házasulandó párok, akik felkeresnek, megnyíljanak előttem és egy olyan oldalukat mutassák meg a fotózások során, amit szívesen néznek majd vissza később, néhány év elteltével is. Pontosan ezért fontos az, hogy mindenki önmaga legyen egy fotózáson. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kellesz Te, és szükség van rám, a digitális kamerámra és az utómunkára.

Mindig szoktam mondani, hogy lenyomni a gombot a legkönnyebb, de az, hogy mikor, az már sokkal inkább egy (rá)érzés, ami szinte megismételhetetlen. Az exponálás egy másodperc töredéke, az utómunka sokkal több idő… és nélkülözhetetlen. Készíteni néhány jó képet, nem is olyan könnyű feladat. Nem vagyunk profi modellek (tisztelet a kivételnek) és nem is minden nap megyünk fotóshoz. Éppen ezért adjuk meg a módját, bármilyen fotózási témával is bíztok meg engem: Szeretném, ha egy családi fotózás „ünnep” lenne, úgy, mint a régi szép időkben. Szeretném, ha gyermeketek igazán gyermeki énjét látnátok vissza és esküvőtökön az igazán meghitt, őszinte szeretet meglétét éreznétek.

Nem kategorizálnám magam sem esküvői fotósnak, sem gyerekfotósnak. Talán azért sem, mert vagy nem találtam még meg azt a témát, amiben kiteljesedhetek igazán, vagy mert valahol nem is szeretnék egy meghatározott terület keretein belül koncentráltan fotózni. Véleményem szerint, pont ez teszi olyan sokszínűvé a fotós tevékenységemet. Imádok gyermekeket fotózni, de emellett az is izgalmas kihívás, ha egy cég felkér arra, hogy fotózzam le a termékét, amivel el szeretné adni magát.

2016 márciusában költöztem új helyre, ahol egy majd 40 m2-es óriási belmagasságú szoba kizárólag műteremnek van kialakítva. Folyamatosan fejlesztem, vakukkal, hátterekkel és jó néhány kellékkel, játékkal, ami a műtermi gyerekfotózáshoz nélkülözhetetlen. De volt már, hogy teljesen üres volt, mert egy belső enteriőrt (hálószobát) alakítottunk ki antik bútorokhoz, vagy épp egy komplett zenekar erősítő szettjét raktuk össze és fotóztam le. Sok lehetőség van még ebben a lakásban és igazán szerencsésnek érzem magam, hogy saját műtermem lehet. Várlak benneteket szeretettel!