Doszkocs-Franczia Viktória

Viktória Fitness

1. Kérjük, mutasd be a munkásságod és pár sorban elevenítsd fel az eredményeid!

A férjemmel közösen családi vállalkozásként üzemeltetjük a Viktória Fitnesst, ahol mi ketten vagyunk az edzők.  Ez az életem. Ezt álmodtam meg gyerekkoromban.

20 éve vagyok a pályán. Egész életemben ezt szeretném csinálni. Ameddig csak lehet és szükség van rám, edző akarok lenni. Igazán szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Az órarendünk nagyon színes. Többféle edzést kínálunk fiúknak és lányoknak: alakformáló edzés, TRX, köredzés, Hot Iron. Reggel, délelőtt, délután 4-től és még este 8-kor is lehet hozzánk jönni.

2. Mi az, ami inspirál a mindennapokban?

A munkámhoz nagyon kellenek a vendégek pozitív visszajelzései. Ez a legfontosabb. Én ebből gyűjtök erőt. Egy jó szó, egy mondat szárnyakat ad.

A saját életmódom is inspirál: az egészséges táplálkozás és a rendszeres edzés. Szeretem a fittség érzését. Fontos, hogy jó példát mutassak és hiteles maradjak.

3. Ki a legnagyobb segítséged, akire bármikor számíthatsz?

A férjem, Gyuszi. Ő már így ismert meg engem. Egy edzőlányt vett feleségül. Pontosan tudja, hogy mit jelent nekem a „Terem” Így hívjuk itthon.

4. A munkádat tekintve miben vagy a legjobb és miben szeretnél tovább fejlődni?

Szenvedélyt viszek a fitneszbe. Mindenki tudja rólam, hogy imádom a munkám és ez sugárzik belőlem edzéstartás közben is. Folyamatosan igyekszem fejleszteni magam. A mai napig tanulok,     tanfolyamokra, továbbképzésekre, workshop-okra járok. Most az interenetes online edzésben van lehetőség, de van bőven kihívás is. Ebben van még mit tanulnom. Ezeket a technikákat jobban meg kell ismernem.

5. Hogyan élted meg a tavalyi évet? 

Több hónapos érzelmi hullámvasút volt, amit egy teremváltás is nehezített. Március első hetében felmondtak nekünk. Az ingatlan új tulajdonosának más tervei voltak az épülettel. Már ebbe majdnem belebetegedtem, hogy most mi lesz, hogyan tovább? Tudtuk, hogy csak 3 hónapunk van. 1 héttel később pedig jött a vírus első hulláma és felelős magatartásként mi is bezártunk akkor 6 hétre. Zárva és a bérleti díjat fizetni kellett.  Volt nagy ijedtség, szorongás, sírás, és két pánikroham is. Testileg-lelkileg odavoltam. A vendégek segítsége, szeretete, bíztatása nélkül nem tudom mi lett volna.  Nagyon sokan drukkoltak nekünk. Az egész terem szíve együtt dobbant. A nagy bajban még közelebb kerültem a vendégekhez. Gyuszi végig támogatott. Minden nap mondta, hogy „Ne aggódj!” „Meg fogjuk oldani.” „Hidd el, nem fogod elveszíteni őket.” „Nem hagyom, hogy rámenj teljesen.” „Az egészséged a legfontosabb.”

6. Milyen újítást kellett bevezetned, hogy át tudd vészelni ezt az időszakot?

A teljes tevékenységünket online környezetbe költöztettük. Az eszközeinket kiadtuk bérbe. Bízom benne, hogy ki tudom hozni a nehéz helyzetből a legjobb megoldást. És meg tudom menteni a termünket. Az online edzéssekkel igyekszem egyben tartani a terem közösségét. Így kapcsolatban tudok maradni a vendégeimmel. Megmarad a motivációm. Érzem, hogy szükség van rám. Naponta tucatjával jönnek az üzenetek, hogy ki melyik edzést csinálta meg. Küldik a képeket, ahogy gyerekekkel együtt eddzenek az anyukák. Sokaknak ez kényszer megoldás, de sokan örültek is a lehetőségnek. Más városokba, országba költözött régi vendégeim írogatnak, hogy végre újra együtt edzhetünk. Jött olyan kérés is, hogy maradjon meg a csoport, ha visszaáll minden, mert otthon kisgyerek mellől nem tud mindenki 5-re vagy 6-ra edzeni jönni, de így amikor van otthon egy kis nyugi a 20-30 perces edzések pont beleférnek.

7. Mit tervezel 2021-re?

A tavaszi nyitásban reménykedem. Sokak kérésére megtartom az online lehetőséget is.  Nem hagyom abba. A Viktória Fitness edzéseit eljuttatjuk a távolabb lakó vagy elfoglalt vendégeinkhez is.

Ehhez szükségem lesz egy saját weboldalra is webshoppal. Ezen szeretnék több fitnesz életmódhoz kapcsolódó dolgot is árulni. Online edzéseket, táplálék kiegészítőket, fitnesz ruhákat, fitnesz eszközöket. Ez is folyamatban van már.

8. Mit üzensz a szakmabeli kollégáidnak?

Nagyon nagy bajban van a fitnesz szektor. Nem is szeretnék üzenni. Csak azt tudom, hogy nekem mit kellett csinálni. Azonnal alkalmazkodni. Nem volt idő várni. És nem is számíthatunk más segítségére. Én a szerencsésebb edzők közé tartozok, alakformáló típusú órámból volt a legtöbb, így én könnyen össze tudtam állítani otthoni edzős videókat. A technikával meggyűlt a bajom, de fokozatosan belejöttem.

Edzőként az én feladatom motiválni a vendégeinket a mozgásra otthoni körülmények között is. Segíteni őket a fittségük megtartásában. Profin összeállított kész videókat készítettünk, amiért nagyon hálásak. Fizetnek is érte így életben tudom tartani a vállalkozásunkat. Közben olvasok, tanulok, fejlesztem magam. Ebből a nehéz körülményből erősebben és okosabban kell kijönnöm.

Hiszem, hogy ha ennek egyszer vége lesz, az embereknek még nagyobb szüksége lesz ránk. Sokkal jobban fókuszálnak majd saját egészségükre, mint bármikor korábban.