Marton Gábor

Coerver Bács-Kiskun

1. Kérjük, mutasd be a munkásságod és pár sorban elevenítsd fel az eredményeid!

Labdarúgó technikai edzőként dolgozom, ahol a Coerver® módszertan elsajátításában működök együtt klubokkal, játékosokkal, szervezetekkel. A Coerver® Coaching a játékosokra összpontosít és olyan elemek fejlesztésére, mint a játékosok képességei, készségei, labdás és labdanélküli gyorsaság, kiscsoportos játékhelyzetek megoldása, hogy ezeket a helyzeteket, a játékosok magabiztosan és kreatívan tudják megoldani. Mindezt a legnagyobb öröm és szórakozás mellett tegyék. A cél az összes korosztályban kreatív, gondolkodni tudó játékosok nevelése.

A képzésekben olyan játékosoknak is van lehetőségük részt venni, akik még csak most ismerkednek a labdarúgással, de a képzettséget tekintve magas szinten lévő játékosoknak is biztosítok egyéni, vagy kiscsoportos képzéseket. Az eredményeket ezen a téren a játékosok képzettsége igazolja.

2. Mi az, ami inspirál a mindennapokban?

Az inspiráció a gyerekektől jön, akik a mindennapjaimat kitöltik. Ha olyan cselt, vagy mozdulatot tanulunk, amit mérkőzés-szerűen tudnak alkalmazni, az visszaigazolás számomra. A szép pillanatok egyike, amikor egy hétvégi meccset követően találkozom újra a játékosokkal, és azzal fogadnak, hogy olyan cselből lőttek gólt, amit Én tanítottam nekik.

3. Ki a legnagyobb segítséged, akire bármikor számíthatsz?

Magánéleti szempontból a családom, akik mindenben támogatnak, még akkor is, amikor késő este érek haza edzésről, vagy nincs szabad hétvégénk együtt.

Szakmai szempontból a kollégáim nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak, mind szakmai megbeszélések, szervezési feladatok alkalmával, mind fizikailag a pályán együtt dolgozva.

4. A munkádat tekintve miben vagy a legjobb és miben szeretnél tovább fejlődni?

Az edzések alkalmával minden játékos labdával dolgozik és több ezer tudatos labdaérintést végez. Széles és magas szintű technikai ismerettel rendelkezem. Egy mozdulat oktatását a legapróbb részletig lebontunk, majd felépítünk úgy, hogy mérkőzés-szerű játékban is hatékonyan tudják alkalmazni. Fontos, hogy tudja a játékos, hogy mit csinál, miért csinálja, a pálya melyik területén, és a mozdulatot hogyan alkalmazza.

Szeretnék tovább fejlődni új kollégákkal és egyesületekkel közös együttműködésben, hogy szélesebb körben megismertessük a Coerver® képzési módszert. Legyen szó heti rendszerességű képzésekről vagy időszakos táborokról, ahol a játékosok a klubot képviselve, a speciális képzésünkkel kiegészülve lehessenek eredményesek.

5. Hogyan élted meg a tavalyi évet? 

A 2020-as év nehézségekkel volt tele. Viccelődtem azzal, hogy sokkal többet vagyok otthon, mint ahogy azt terveztem. Viszont ez volt a valóság. A korlátozások bevezetésével a munkám is korlátozva lett. Hosszú idő telt el úgy, hogy egyetlen edzést sem tudtam tartani.

6. Milyen újítást kellett bevezetned, hogy át tudd vészelni ezt az időszakot?

Az újítások között szerepel a speciális egyéni tehetséggondozás, ahol egyénileg, vagy párban, közösen megbeszélt időpontban és helyszínen, a játékos szabadidejéhez igazítva egy személyre szabott program alapján zajlik a foglalkozás.

7. Mit tervezel 2021-re?

Februárban elindul a jelentkezés a nyári táborainkra Bács-Kiskun megye több településén, ahol minőségi időt tölthetnek el a játékosok klubtól, nemtől, korosztálytól függetlenül. A profi tanulási környezet mellett a táborból nem hiányozhat a szórakozás és játékos feladatokon keresztül a rengeteg tudatos labdaérintés sem.

Táboraink férőhelyei limitáltak, így aki nem szeretne lemaradni, figyelje Facebook oldalunkat: 
www.facebook.com/CoerverBacsKiskun

8. Mit üzensz a szakmabeli kollégáidnak?

A labdarúgás és más egyéb sportok is a mindennapjaink részesei. Ezt csak úgy lehet művelni, ha szeretjük azt, amit csinálunk. A mi kötelességünk, hogy élményeket adjunk a játékosoknak.